Home News

News

Informacione te dobishme per biznesin tuaj, nga regjistrimi fillestar, mbajtja dhe te gjitha informacionet e nevojshme per te mbajtur biznesin.

Euro ka kërcyer sot mbi 123 lekë, për herë të parë që nga fillimi i nëntorit të vitit të kaluar, duke u këmbyer në këtë mënyrë në nivelin më të lartë të 5 muajve. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, një euro u këmbye sot me 123.03 lekë, ose...
 Ketu do te gjeni ne menyre të  përmbledhur informacion dhe dokumentacionin që duhet të plotësohet nga një subjekt gjatë eksportit të mallrave ne Shqipëri. Proçedurat e Eksportit kryhen në bazë të Kodit Doganor të Republikës së Shqipërisë sipas neneve 181-182. Palët e përfshira në procedurat doganore të eksportit janë organet...
Tatimet u kanë kujtuar bizneseve se afati I fundit mbi dorëzimin e deklaratës së pagesës së tatimit fitimit dhe pasqyrave financiare për vitin fiskal 2017 është data 1 prill, pasi data 31 mars bie e shtunë dhe 1 prilli është e diel. Por, tatimet bëjnë thirrje që të mos...
Edhe pse bota ndodhet nën kthetrat e koronavirusit dhe po përballet me një katastrofë si asnjëherë më parë në izolim të plotë, një burrë kinez ka vdekur nga hantavirus duke shkaktuar një valë të re shoku në internet. Burri raportohej se po udhëtonte me një autobus në provincën Yunan kur...
Tё punosh nё Gjermani si i huaj nga njё vend jashtё BE? Kjo nuk ёshtё kaq e thjeshtё. Gjermania asnjёherё nuk e ka parё veten si vend emigracioni. Por ndёrkohё mungojnё 1.2 milionë punonjёs tё kualifikuar. Suhl ёshtё njё qytet i vogёl nё mes tё Gjermanisё. Ai ndodhet nё landin...
Nga 1 janari nisi zbatimin taksa e re e shtëpive, që do të paguhet 0,05 për qind e vlerës së shtëpive. Taksa për kryeqytetin do të paguhet në faturën e ujit të pijshëm. Ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, më herët deklaroi se në kadastrën e pronave janë hedhur...
Një njeri i panjohur po ua paguan borxhet të varfërve në Tuzla, të Turqisë por askush nuk po e gjen se kush është ky person. Njeriu misterioz u ka lënë këtyre familjeve zarfa me lekë poshtë derës, në një kohë kur varfëria ka “pushtuar” Turqinë aziatike së fundmi. Dikush erdhi dhe...
Është përshkallëzuar situata. Koronavirusi prek 104 persona në Shqipëri ndërkohë që vatër e rë është raportuar ditës e sotme. Shkodra ka shënuar rastin e parë me koronavirus duke rritur numrin gjatë 24 orëve të fundit me 15 të infektuar. Sipas Njoftimit të Ministrisë së Shëndetësisë lajmi i mirë në këtë situatë...
Eurostat publikon çdo vit raportin mbi nivelin e çmimeve të qirave, për të bërë një krahasim objektiv të kostove të jetesës për individët që punojnë jashtë vendit. Për hartimin e këtij raporti janë pyetur agjencitë e pasurive të paluajtshme në vendet përkatëse. Në krahasim me një vit më parë,...
Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve, në kuadër të rubrikës së saj Tatimet Këshillojnë, ka vendosur të ndalet së fundmi tek deklarimi i të ardhurave personale. Detyrimin për të deklaruar e ka çdo individ rezident shqiptar që realizon të ardhura bruto vjetore me burim brenda dhe jashtë territorit të...