Si në mesjetë! Ky është fshati shqiptar që nuk i ‘njeh’ lekët

0
1747

Pamundësia ekonomike dhe infrastruktura ka bërë që fshati Orenjë i Librazhdit të mbetet i izoluar nga pjesa tjetër e zonës.

Banorët nuk njohin paratë për të blerë produkte ushqimore. Ata akoma shkëmbejnë prodhimet e tyre si në mesjetë.

Ata nuk përdorin paratë.

Tregtinë e realizojnë si në kohë të lashta, shkëmbim mall me mall. Japin ato që prodhojnë dhe marrin produktin që u mungon.

E vetmja mundësi për të jetuar këtu është bujqësia. Por kushtet e motit u kanë dëmtuar prodhimet. Banorët thonë se mundi u ka shkuar dëm.

Mungesa e infrastrukturës ka bërë që në Orenjë kanë mbetur shumë pak njerëz.

Shumë familje janë larguar ndërsa edhe ata që janë këtu duan të ikin.

Në këto kushte në një të ardhme shumë të afërt ky fshat mund të zhduket nga harta e vendeve të populluara. /Klan+

Previous articleEuro nuk di të ndalet, zbret në nivelin më të ulët që nga tetori 2008
Next articleRritet numri i azilkërkuesve shqiptarë – Valë e re gjatë Marsit, në pritje nëpër kampe