Home News Page 2

News

Informacione te dobishme per biznesin tuaj, nga regjistrimi fillestar, mbajtja dhe te gjitha informacionet e nevojshme per te mbajtur biznesin.

Qeveria ka bërë tashmë publike në Fletoren Zyrtare se si do të përfitojnë bizneset e vogla, personat me ndihmë ekonomike dhe ata që kanë një pagesë papunësie nga paketa e shpëtimit anti Covid-19. Fondi në dispozicion për këto kategori është pesë miliardë e tetëqind e pesëdhjetë milionë lekë...
Biznesi i vogel me apo pa TVSH, duhet te dorëzoje online brenda dates 10 shkurt 2017 Tatimin e thjeshtuar mbi fitimin.  Dorezimi i tatimit te thjeshtuar mbi fitimin behet online ne faqen e tatimeve. Ne rubriken e deklarimeve zgjidhet menuja Tatimi i thjeshtuar mbi fitimin. Tek deklaratat e padorezuara zgjidhet...
Pajisja fiskale (kasa fiskale) është një regjistrues elektronik, me të cilën nga shitësi, regjistrohen të dhënat për vlerën e mallrave të shitura dhe të shërbimeve të kryera për klientët e tij. Pajisja me regjistrues elektronik fiskal (kasa fiskale) është detyrim ligjor Tatimpaguesit e shitjeve me pakicë, që shesin mallra...
Lajmi i madh për njerëzimin mbarë; Mjekët irakien zbulojne ilaçin edhe vaksinën. Kete informacion e ka shperndare imami i njohur i xhamise se tabakeve Ahmed Kalaja ne profilin e tij Lajmi zyrtar nga Mediat Zyrtare, gjithashtu edhe ministria e shëndetsisë irakiene e ka konfirmuar lajmin. Këtë lajm edhe zyrtarët irakien kanë...
Edhe pse bota ndodhet nën kthetrat e koronavirusit dhe po përballet me një katastrofë si asnjëherë më parë në izolim të plotë, një burrë kinez ka vdekur nga hantavirus duke shkaktuar një valë të re shoku në internet. Burri raportohej se po udhëtonte me një autobus në provincën Yunan kur...
Nisja drejt Italisë, një nga vendet më të prekura në botë nga pandemia e koronavirusit, e 30 mjekëve dhe infermierëve shqiptarë, ka tërhequr sot vëmendjen e medias ndërkombëtare. AFP Shqipëria dërgoi të shtunën 30 mjekë dhe infermierë në Itali, vendi europian më i prekur nga epidemia Covid-19, ku jeton një komunitet...
Tatimet u kanë kujtuar bizneseve se afati I fundit mbi dorëzimin e deklaratës së pagesës së tatimit fitimit dhe pasqyrave financiare për vitin fiskal 2017 është data 1 prill, pasi data 31 mars bie e shtunë dhe 1 prilli është e diel. Por, tatimet bëjnë thirrje që të mos...
Tatimit mbi fitimin i nënshtrohen: Personat juridikë dhe ortakëritë që janë regjistruar për TVSH-në. Personat juridikë, si dhe ortakëritë e tjera të personave të themeluara ose të organizuara në bazë të një ligji të huaj dhe që ushtrojnë veprimtari në territorin e Republikës...
Janë rreth 1.6 milionë individë që jetojnë jashtë territorit të Shqipërisë, deri në janar 2018, sipas të dhënave të Diasporës, një publikim i ri i INSTAT. Nga këta 825 mijë individë (gati 53%) janë meshkuj dhe 755.6 mijë janë femra. Pjesa më e madhe e tyre kanë ikur pas viteve...
A është ky lajmi që priste gjithë bota? Ndoshta akoma shumë herët për ta thënë, por Italia ka nisur të marrë pak frymë. Një parashikim thoshte se të dielën do arrinte piku i pandemisë së koronavirusit në Itali. Të dhënat e sotme kanë bërë që shumë njerëz të ndjehen pak...