Ndonëse zyrtarisht të varfër, shqiptarët arrijnë të kursejnë, duke lënë mënjanë kënaqësitë e jetës, duke pasur ndihmën e të afërmeve emigrantë, apo dhe duke marrë të ardhura nga aktivitetet informale, që nuk janëtë pakta. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë bëjnë të ditur, se nëfund tëtremujorit të parë 2019, individët...
Teksa Shqipëria muajt e fundit ka qenë shpesh në mediat e huaja, këtë herë jo për bukuritë e saj, por për protestat, tymin dhe gazin lotsjellës, efektet kanë filluar të ndihen fort në stepjen e të huajve për të ardhur në vendin e shqiponjave. “Situata është dramatike”, pohon për ‘Monitor’,...
Biznesi i dentisteve me kliente te ardhur nga jasht njihet ndryshe dhe si Turizmi dentar. Edhe ju keni të afërm në emigrim të cilët i keni dëgjuar se vijnë të mbarojnë punë me dentistin në Shqipëri, pas andej ku jetojnë janë shumë shtrenjtë tarifat. Megjithatë, nuk e kanë idenë se cfarë...
Nëse ka një qytet në Shqipëri ku niveli i krriminalitetit është zero, ai është pikërisht Përmeti. Në raportet e Prokurorisë së Përgjithshme për nivelin e kriminalitetit ndër vite thuhet se Përmeti është ndër qytetet me përqindjen më të ulët të procedimeve penale. Duke iu referuar statistikave për periudhën e muajve janar-mars...
Prej 3 vitesh në fermë duke lenë profesionin e financieres. Është kjo historia e nënës 34-vjeçare nga Preza, e cila tanimë ka ngritur serrën e saj duke kultivuar mjedrën, manaferrën e butë. Për të, çdo ditë 8 marsi është një ditë e zakonshme pune. 8 marsi nuk është vetëm dita...
Thonë se ushqimi është një ndër kënaqësitë më të mëdha të jetës dhe se të paktë janë ata që e shijojnë vërtetë. Restorantet janë një biznes që aktivitetin e tyre e bazojnë te ushqimi dhe shërbimi. Po cilat janë ato qytete në Shqipëri që shpenzojnë më shumë për të shijuar...
Të bësh biznes fitimprurës në Shqipëri, sa vjen e po bëhet më e vështirë, me konkurrencën që shtohet, sektorët që maturohet, konsumin që është i tkurrur, teksa rritja e pagave ka qenë minimale vitet e fundit. Të dhënat e Anketës Strukturore të INSTAT tregojnë se 107 mijë bizneset që janë...
Në vitin 2021, Shqipëria pritet të përfshihet në një proces të shpejtë plakje pasi numri i të moshuarve mbi 65 vjeç për 100 të rritur në moshë pune do të kalojnë numrin e të rinjve nën 14 vjeç. Përfshirja në fazën e avancuar të plakjes do të shterojë mundësitë e...
Tirana, po mirëpret përherë e më shumë turistë të huaj të cilët zgjedhin të shijojnë bukuritë dhe atraksionet turistike tashmë jo duke qëndruar vetëm një ditë, por edhe më shumë. Turistët e huaj që gjenden në Tiranën gjatë këtyre ditëve janë nga vende të largëta si Skocia, Polonia, Gjermania...
Tirana si kryeqyteti i Shqipërisë është dhe kryeqendra e të ardhurave më të larta. Po ashtu është qyteti ku individët arrijnë që të kursejnë më shumë dhe kanë më shumë pasuri të vendosur si depozita nëpër bankat e nivelit të dytë, në raport me popullsinë përkatëse. Por, cili ëshë qyteti...