6 mënyra për ta bërë biznesin tuaj më inovativ

0
972

Merrni në konsideratë se si biznesi juaj mund të përfitojë nga rritja e inovacionit, qoftë në lidhje me kulturën, njerëzit, automjetet ose teknologjinë. Inovacioni është jetik për biznesin. Ajo i mban kompanitë përballë zhvillimeve të reja, duke u mundësuar atyre që të shfrytëzojnë tregjet e reja shumë më shpejt si dhe të qëndrojnë përpara konkurrencës së tyre. Inovacioni gjithashtu krijon mundësi për një efikasitet më të madh, reduktim të kostos dhe një fuqi punëtore më të angazhuar dhe më produktive. Këtu ndodhen gjashtë mënyrat për të krijuar një biznes sa më inovativ:

1. Krijo një kulturë të inovacionit

Hapi i parë në bërjen e një biznesi më inovativ është krijimi i një kulture ku të gjitha idetë – e mira, e keqja dhe qesharakja – inkurajohen, vlerësohen dhe shqyrtohen. Duke mos pasur frikë nga refuzimi, punonjësit kanë më shumë gjasa për të zhvilluar një qëndrim më të mirë, e cila është hallka kryesore për inovacionin. Për të krijuar një kulturë të tillë, kompanitë duhet të hapin linjat e komunikimit midis menaxherëve dhe punonjësve, dhe një nga mënyrat për ta bërë këtë është mbajtja e sesioneve të ideve dhe ngjarjeve të tjera të ideimit, duke mos harruar për t’i ofruar njerëzve një mënyrë të lehtë të paraqitjes së ideve të tyre , ndoshta digjitale, përmes një kutie sugjerimi në internet.

2 Rekrutoni njerëz të rinj

Nëse një biznes duhet të eci përpara, ka nevojë për njerëz të rinj. Kur punëson staf të ri për të sjellë një element të krijimtarisë në ekip, shikoni për kandidatët që shohin gjërat ndryshe dhe do të sjellin një perspektivë të re për biznesin.

Gjatë intervistave, kërkoni dëshmi për diversitetin dhe çdo aspekt të pazakontë të arsimimit të tyre, aktiviteteve të kohës së lirë dhe interesave të jashtme. Hulumtimet kanë treguar se një forcë punëtore e ndryshme ndihmon bizneset të bëhen më inovative dhe më të suksesshme.

3. Përqafoni teknologjinë inovative të biznesit

Teknologjia e re paraqet mundësi të mëdha inovative për bizneset që angazhohen me të. Teknologjia e përqafimit mund të jetë po aq e thjeshtë sa krijimi i një dyqani në internet, lëvizja e sistemeve të bazuara në letër ose zbatimi i metodave të reja të pagesave – ndryshimet e vogla që do të reduktojnë kostot, do të përmirësojnë efikasitetin dhe do të nxisin risi të mëtejshme brenda organizatës.

4. Merrni risi të reja në rrugë

Teknologjia inovative ka rritur tashmë mënyrën se si bizneset mund të veprojnë në flotën dhe në kompanitë e makinave. Teknologjia e telematikës u mundëson kompanive që të monitorojnë ecurinë e shoferëve të tyre, duke siguruar që ata të shfrytëzojnë sa më shumë kohën e tyre në rrugë dhe të ecin sa më mirë që të jetë e mundur, ndërsa sistemet e fundit të planifikimit të rrugëve monitorojnë trafikun në kohë reale dhe do të rillogarisin rrugët për të shmangur vonesat, një investim i shëndoshë për ata që kanë flotën e zënë.

5. Përtërij për të përmirësuar operacionet e zinxhirit të furnizimit

Efiçencat më të mëdha të zinxhirit të furnizimit mund të arrihen gjithashtu nëpërmjet inovacionit teknologjik, duke përfshirë internetin, rrjetin zgjerues të pajisjeve të lidhura në mënyrë digjitale. Ndërsa shumë pajisje janë të lidhura, më shumë të dhëna bëhen të disponueshme dhe zinxhirët e furnizimit mund të futen në këtë mënyrë për t’u bërë më efikase, me transportuesin dhe marrësit që kanë informata më të sakta mbi oraret e shpërndarjes.

6. Sillni risi nga jashtë

Inovacioni i biznesi jo gjithmonë duhet të nxitet nga brenda kompanisë. Bashkëpunimi i jashtëm me biznese të tjera të reja është një mënyrë e mirë për të sjellë ide të freskëta në përzierje dhe përshpejtimin e procesit të inovacionit. Duke i nënvlerësuar disa nga proceset e tyre zhvillimore, bizneset mund të jenë në gjendje të përfundojnë projektet dhe të arrijnë objektivat shumë më shpejt se çdo gjë që është zhvilluar në shtëpi.

Ada Xhagolli/SCAN

Previous articleVjen supermarketi ku klienti merr atë që do por paguan aq sa ka mundësi ekonomike! Iniciativa për të luftuar varfërinë
Next articleJo vetëm eBay! – Provoni këto faqe alternative për shitblerjet online