500,000 makina Volvo me probleme sigurie

0
1357

Volvo ka njofttuar se pothuajse 500,000 makina në mbarë botën mund të kenë probleme të sigurisë.

Një komponent brenda disa motorëve me naftë mund të shkaktohen defekte. Në një skenar më të keq kjo mund të çojë në zjarrin e motorit dhe në rrezikimin e jetës. Aktualisht nuk ka pasur raporte për lëndime personale ose aksidente.

Sipas një platforme suedeze të lajmeve, ky gabim teknik ndikon në disa motorë dizel me katër cilindra të ndërtuara në mes 2014 dhe 2019. Zëdhënësi i Volvo, Stefan Elfström, tha se klientët e modeleve V40, V60, V70, S80, XC60 dhe XC90 duhet të jenë të shqetësuar.

Kjo vjen në një kohë të vështirë për prodhuesin kinez të makinave që, pavarësisht shifrave të shitjeve në rritje, raportoi një rënie në fitime të enjten.

Previous articleNdryshon ligji i ri në Gjermani, tani merrni letrat nëse keni një kontratë pune
Next articlePensionet për emigrantët, çfarë dokumentash duhet për ta përfituar