5 veprime që pronarët e bizneseve duhet të kryejnë çdo ditë

0
616

Kur hapni një biznes nuk është aspak e thjeshtë, e sa më shumë kohë kalon më e vështirë bëhet. Sa më shumë të rritet një biznes aq më shumë rriten sfidat për tu zgjeruar edhe më tej. Këtu do të gjeni 5 veprime që pronarët e bizneseve duhet të kryejnë çdo ditë.

1.Zhvillimi i klientëve

Ju duhet të mësoni nga çdokush dhe klientët tuaj çdo ditë. Kjo ju jep një kuptim më të thellë se kush janë ata e si mund t’i zgjidhni më mirë problemet e tyre. Kjo nga na tjetër ju ndihmon të tregoni kompaninë tuaj në mënyrë më efektive dhe të gjeni mundësi të reja.

2. Të mendojë për të ardhmen e biznesit

Shpenzimi I kohës duke menduar për zhvillimin e klientit do t’ju japë informacionin që ju nevojitet për të udhëhequr kompaninë tuaj në drejtimin e duhur.  Por më e rëndësishmja është të merrni të dhënat që zbuluat nga hulumtimi I klientëve tuaj dhe mendoni se çfarë duhet të bëni me biznesin tuaj nesër. Çfarë duhet të zhvilloni, çfarë duhet të ndryshoni e si të krijoni një emër më të mirë për biznesin tuaj.

3.  Mësoni

Mësimi është thelbësor për rritjen. Sa më shpejt që të mendoni se I dini të gjitha aq më shumë mbeteni prapa. Sipërmarrësit duhet të thithin vazhdimisht njohuri nga sipërmarrës më të mëdhenj se ata. Në veçanti duhet të mësojnë aftësi të lidhura ngushtë me biznesin si shitjet, marketingu, dizajni, teknologjia dhe industrinë e klientëve.

4. Investoni në njerëzit tuaj

Siç e dini, punonjësit janë pasuria juaj më e madhe. Ju punoni shumë për të rekrutuar talentin më të mirë prandaj duhet të investoni në zhvillimin e tyre. Nëse ju investoni në stafin tuaj atëherë biznesi juaj do të jetë i suksesshëm e nëse jo, nuk dihet se çdo të ndodhë. Të mirat që sjell ky investim janë shumë herë më të mëdha se sa kostot e tij.

5.  Bëni kalkulime matematikore për biznesin tuaj

Matematika e biznesit nuk vjen natyrshëm te shumica e njerëzve prandaj është e rëndësishme të kaloni disa minuta çdo ditë duke analizuar marrëveshjet, kufijtë e fitimit, strategjitë e çmimeve dhe çfarëdo matematike tjetër që I nevojitet biznesit tuaj. Kjo nuk do të thotë që çdo ditë duhet të uleni e të hapni të gjitha llogaritë e mundshme por është e rëndësishme t’i dedikoni disa minuta në ditë këtyre llogarive.

 V.Hydi/SCAN

Previous articleTarifat dhe Taksat e Bashkise
Next articleDrejtoria e bujqesise Tirane